marți, 18 martie 2014

Povestea porcului post-mortem.

De câteva zile încoace, scandalul cărnii expirate - ca să nu spun verde, împuțită și lipicioasă - a luat amploare.
La sesizarea unui cetățean care a cumpărat o astfel de scârboșenie, președintele ANPC a susținut că motivul culorii nu este cel mai sus menționat, ci faptul că acel animal - recte porc - a avut o plagă necurățată.
Nu se cunoaște încă proveniența plăgii, dar putem ghici...

Ipoteza 1: I-a fost tăiată jugulara. Nimic dubios până acum, în afară de faptul că jugulara este în partea de sus a corpului, iar coordonatele GPS arătau că bucățile erau din pulpă.
Ipoteza 2: Porcul a vrut să moară demn, așa că înainte să fie tăiat de alții, a decis să-și facă harakiri.
Ipoteza 3: N-a fost porc, a fost o scroafă. Și au tăiat-o când era la menstruație.


Trecând peste drama animalului profanat, o altă problemă dezbătută a fost depunerea unei plângeri. Același președinte ANPC a recunoscut că se poate suna la numerele afișate prin diverse supermarketuri până la orele 16:30. De fapt, se poate suna și după, dar nu va răspunde nimeni. Poate doar un robot, care este la fel de informat ca fostul mamifer domestic.

Așasar, dacă vi se va face poftă de ce e mai bun de la porc - pulpă zic, cu L - și abia spre seară observați că produsul dumneavoastră are culoarea ierbii trecute, mâncați! Nu e bun, nu, dar e cam tărziu să dați telefon. Și păcat de banii ăia.
Mai mult, dacă sunteți posesor de vârsta a treia și nu știți să mânuiți un calculator, faceți mai întăi un curs online, apoi depuneți sesizare pe site.
În momentul în care vă veți trezi cu un miros de hoit în casă, nu vă speriați, nu este de la dumneavoastră. Cel mai probabil, dovada a intrat în putrefacție. Deci cursul a fost prea lung.

Niciun comentariu: