joi, 11 noiembrie 2010

Viaţa Într-o Leapşă

deşi mi-am promis că blogul ăsta va fi strict pentru posturi ironice legate de întâmplările mele sau ale cunoscuţilor, nu m-am putut abţine să nu preiau leapşa de la una din cele mai bune prietene ale mele, doulfe :D

0-2 ani: culmea este că îmi aduc aminte foarte bine o plimbare cu ai mei, din parcul Plumbuita. era zăpadă, eu purtam un costum alb din fâş şi aveam mănuşi elastice, roz, legate de gât. ştiu şi unele replici, dar nu cred că sunt relevante. relevant este că ştiu fiecare pas pe care l-am făcut, din fiecare loc al parcului şi fiecare pod peste care am trecut. podurile acelea mici încă există, ştiam clar că sunt din fier, deşi la momentul ăla habar nu aveam ce înseamnă aia.

2-6 ani: stau la bunica, la Gara de Est, iar părinţii mă iau la ei doar in week-end. bunica mă duce şi mă aduce de la grădiniţa din spatele Oborului, până într-o zi, când educatoarea nu mai suportă să vadă cum îmi terorizez şi bat colegii, şi îi sugerează să mă mute în altă parte. (îmi amintesc ce inocentă păream cu ghiozdanul roşu mai mare ca mine, cu şerveţelele cu dungi albe şi galbene în care erau împachetate bunătăţile şi cu celebrii pantofi cu 3-4 numere mai mari)
sunt mutată la altă grădiniţă, particulară, unde mă împrietenesc cu un turc a cărui mama este cea mai frumoasa femeie pe care o văd până atunci. din păcate, prietenia cu el nu durează prea mult. este bătut pe proprietatea privată a bunicii pentru că îmi maltratează pisica.
deşi iubesc grădiniţa asta, mai ales pentru că la sfârşitul programului trec pe la cantină sa îmi iau porţia zilnică de prăjitură, şi de-aici sunt mutată. nu suport să dorm după-masă, aşa că nu îi las nici pe ceilalţi să doarmă.
nu ăsta este motivul principal pentru care trebuie să îmi schimb grădiniţa, ci pentru că îmi însuşesc jucăriile celorlalţi. (mă suiam pe un scaun când colegii se pregăteau de masă şi luam tot ce imi iesea in cale. mai ales LEGO). nu am niciun stres, cand vine vreo ruda sa ma ia, ii arat noile achizitii: "prietenii mei ma iubesc, mi-au dat cadouri" sustin sus si tare, desi aia plangeau in pumni prin spatele meu.
ma opresc aici cu povestile din gradinita, pentru ca nu mai stiu cum sau ce faceam la celelalte gradinite. tot ce imi amintesc este ca dupa 5-6 schimbari, am ajuns la gradinita initiala, unde mi-am si terminat "stagiatura"

7 ani: in prima zi de scoala am plans, restul anilor au plans ceilalti. din cauza mea.
m-am dus la nr. 27, un bloc si-o strada departare. mereu intarziam, tocmai pentru ca era asa aproape si aveam impresia ca la orice ora as pleca, ajung inainte "sa se sune".
am facut cunostinta cu invatatoarea, pe care zilele urmatoare o asteptam pe sub banca, sa o sperii. din cauza asta, prima sedinta cu parintii s-a lasat rau. eram cea mai inalta din clasa, si de sus de-acolo, lumea parea mica si proasta. si merita pocnita.
tot la 7 ani se muta in blocul meu Miruna, persoana care urma sa imi fie prietena aprox. 12 ani. facem gasca impreuna cu Sabina (doulfe), vecina de la 3. ne jucam elasticul, puzzle la Sabina acasa si incercam sa il imperechem pe Ken cu Barbie.

8 ani: prima si singura cerere in casatorie, venita din partea colegului de clasa, de pe randul de la mijloc. si singura bataie intre "mire" si alt coleg care "imi ceruse prietenia".

10 ani: dau un test de franceza pentru a vedea cat de bine stapanesc limba. iau examenul dar nu vreau sa imi parasesc colegii. clasa de matematica se desfiinteaza din lipsa de elevi. sunt chemata la directoare (doamna Tanase) si sunt rugata sa urmez clasa de intensiv franceza. (daca nu acceptam, s-ar fi desfiintat la fel ca cea de mate).

11-14 ani: o cunosc pe Condrache (Condracu s-o ia in limbajul meu) si pe Stan, profele care mi-au facut viata frumoasa in generala. pentru ca erau nebune si pentru ca puteam sa imi exercit calitatile de elev-problema pe ele. invat cum se fac cornetele de hartie si mi le aleg pe ele ca tinta in ore.
ma paraste cel cu care ma bateam in fiecare zi ("in pauza, dupa pauza, fara pauza") si imi este confiscata "arma". sunt pentru prima data propusa pentru exmatriculare si imi este dedicat un consiliu profesoral. tot pentru prima data (si ultima) mint ca e mama bolnava de cancer ca sa scap. si scap.
raman in relatii excelente cu profa mea de chimie (care este acum ca membru al familiei)

15 ani: intru la liceul "Mecanica Fina".
se muta Miruna din bloc si incepe declinul. se hotaraste sa rezilieze contractul de prietenie, clauza principala fiind situatia mea financiara. familia ei isi da seama ca imi voi rata viata si nu vrea sa ma mai aiba prin preajma. sufar o vreme, dupa care imi trece. imi dau seama ca nu merita sa ma stresez pentru cineva care a folosit 12 ani frumosi pe post de hartie igienica.

16-18 ani: ajung sa fiu in aceeasi clasa cu tipa de la care imi luam bataie in generala. devine cea mai buna prietena a mea. intra in gasca Floricica si Tomy. facem tot felul de tampenii la scoala. in 4 ani am o singura absenta nemotivata si cateva motivate. pentru ca e prea mare distractia ca sa imi permit sa o pierd.
facem cheta in fiecare zi pentru vin si stam beti la ore. ne prinde profa de bio si ne asezam in genunchi sa nu ne duca la directoare.
fumam in clasa in timpul orei de mate.
mergem in excursie la cunostinta mea din Breaza unde ne combinam intre noi.
diriginta de romana imi schimba viata si ma face sa ador romana. o ajut la diferite expozitii si ma scuteste de Morometii si de alte teste.
scriu la revista scolii si ajung, cu trupa de teatru, sa joc pe scena Teatrului National si Palatul Copiilor. continui sa fac dracii, dar nu ma pot exmatricula pentru ca au nevoie de mine. ajung cea mai populara in liceu, dupa Tomy.
ma imprietenesc cu bibliotecara (doamna Gabi) si o incui pe aia de chimie in clasa.
incep meditatiile pentru bacalaureat la franceza cu cea mai sexy profesoara, care imi promite ca daca iau 10, ma duce la brasov. (de-atunci nu mai stiu nimic de ea).
noptile mi le petrec intr-un club de rockeri, The Jack si in Han(ul cu tei)

19 ani: cu bac-ul luat, incep pregatirea pentru admiterea la facultatea de constructii. se scoate admiterea si intru cu dosar pe locurile de la buget. dau test de franceza pentru a-mi continua studiile de lb. straina. iau cu brio si intru la departamentul de instalatii in limbi straine.
o cunosc pe Georgiana de care in prima faza fac misto. cu Maria, fata cu rasul colorat. apoi ajunge sa imi fie foarte buna prietena.
sesiunile ni le petrecem impreuna, ma ajuta sa invat si imi da majoritatea cursurilor. pentru ca mi-i lene sa ma duc la ore.

20 ani: gust din adevarata viata de student: cea de la camin. apar probleme in familie si ma mut cu totul acolo.
fac excursii dese in Club A cu colegele de camera. mai ales cu Irina, care ma fascineaza prin cultura vasta si prin limbajul elevat.
intalnesc pe cineva care in 3 luni imi schimba radical viata. petrec momente frumoase.

21-22 ani: probleme la facultate si in suflet.
primul work-shop de arta la care particip. pe TNB.
ma angajez la Kaufland unde lucrez cu Ana. introduc facturi in baza de date iar in pauze ma dau cu scaunul pe holuri. din salariu imi cumpar o chitara electrica si un amplificator.
merg pentru prima data in Vama, unde reiau o relatie de prietenie.
tot de-acolo ies pentru prima data din tara, in Bulgaria. ma laud tuturor ca am pasit in tari straine, chiar daca 5 metri, pentru 10 minute, pana la dutyfree-ul de la granita. (din motive de beutura mai ieftina)

23 ani: ma hotarasc sa aprofundez anul 3 de facultate, asa ca il repet. in sfarsit gasesc o materie pe placul meu si incep sa invatz. iau o mare parte din restante si fac scoala de soferi.
bunica mea trece in nefiinta la o varsta memorabila de 97 de ani. trec peste nenorocire cu ajutorul prietenilor apropiati si al familiei.
ma mut cu Georgiana in casa primita cadou de la "mamamare".

24 ani: am terminat facultatea. am luat ultima restanta cu 10 la materia la care urmeaza sa dau licenta si ma gandesc sa urmez un master.

planuri de viitor: Facultatea de Arte + o cariera in domeniu.

P.S. dau leapsa mai departe Irinei si zookai

6 comentarii:

doulfe spunea...

"incercam sa il imperechem pe Ken cu Barbie." =))

Mult succes in continuare >:D<

DumbHead spunea...

=)) ma bucur ca ti-a placut!

>:D< si tie la fel, stii ca jtem! :*

Anonim spunea...

Ce frumos! :X :))

DumbHead spunea...

multzam fain :*
iu iz suit ;))

ir spunea...

sa nu uitam ca aveam aceeasi freza:))

DumbHead spunea...

da, freza dupa care tanjesc acum! (si din partea ta, si a mea) :))