luni, 8 noiembrie 2010

Ori Suntem Descarceratori, Ori Nu Mai Suntem!

de cateva zile ma chinui cu legislatia, in speranta ca iau permisul auto din prima.

am dat o gramada de examene la viata mea, stiu cu ce se mananca, stiu ca exista intrebari ambigue, ca limba romana este interpretabila si ca se pot comite unele greseli. si mai stiu ca exista domenii unde nu ar trebui sa se strecoare astfel de nelegiuiri. din pacate nu este asa!

am dat de o intrebare al carui raspuns CORECT m-a lasat masca. este pe invers de cum invatasem eu, vazusem si traisem.

intrebarea suna cam asa: "Care dintre autovehicule va trece primul prin dreptul autocamionului din imagine, ramas in pana pe un drum in rampa?"


a) motocicleta;
b) amandoua;
c) tractorul.


raspunsul oricarui om care a trecut cel putin o data prin situatia asta, chit ca din panta, chit ca pe drum drept, al oricarei persoane care gandeste si al oricarui viitor sofer care a citit cel putin o data legislatia, este a)

dar asa cum banuiti, nu, nu acesta este raspunsul considerat de calculator ca fiind bun. poate pentru ca PC-ul nu a avut niciodata onoarea sa dea de permis. sau pentru ca intrebarile/raspunsurile sunt facute de un prost!



si ca si cand nu ar fi fost de-ajuns, alta intrebare al carui raspuns m-a socat suna cam asa: "Ce obligatii va revin daca aveti cunostinta despre producerea unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat vatamarea integritatii corporale a mai multor persoane?"

a) deoarece partea carosabila nu este afectata, nu aveti nicio obligatie;
b) sa anuntati de indata politia si sa apelati numarul national unic pentru apeluri de urgenta, existand in retelele de telefonie din Romania;
c) sa urcati victimele in autovehiculul dumneavoastra si sa mergeti la cel mai apropiat spital.


tin sa precizez ca in nenumaratele chestionare mai exista o intrebare care semana cu cea de mai sus, in plus existand mentiunea ca este interzis sa stergi urmele, pentru a nu periclita ancheta.

acum, folosindu-ma de cunostintele din literatura romana, mai precis de una din schitele lui Caragiale, va intreb: nu-i asa ca raspunsul corect este b)? (lumea in cor: daaaaaaaa!)
eh, aflati ca nu e asa! din nou, atotstiutorul calculator taie si spanzura! parerea lui de specialist spune ca am gresit, nu am invatat legislatia cum ar fi trebuit. sariti cu c)-ul!

pai bine, ba, desteptule, de unde pot eu sa stiu daca ala care "zace intre fiarele contorsionate, care a fost sfartecat cu bestialitate si macelarit cu salbaticie" (asta ca sa citez "emisiunea de numarat mortii" de la ora 5) are vreo leziune? ce fac, ma apuc eu sa il descarcerez si sa ii rup coloana, in caz ca doar pe aia o mai are intreaga?
asta ar mai lipsi, dupa ce s-a dat legea (de bun-simt) sa ai in portbagaj o trusa de prim-ajutor, sa se mai dea una in care sa fii obligat sa porti in permanenta o trusa cu levier, ciocan, flex si drujba (+ o bata de baseball in caz ca se scandalizeaza victima si nu sta sa o scoti tu d'acolo)

cata prostie pe lumea asta!

4 comentarii:

doulfe spunea...

bafta la examen! :D

DumbHead spunea...

cu asa intrebari si asa raspunsuri, sunt sigura ca tine numa' de bafta :)))

Anonim spunea...

e logic daca te uiti motocicleta depasise demult camionul ... deci ala care urma sa depaseasca era tractorul

DumbHead spunea...

motocicleta vine, nu pleaca.