duminică, 7 iunie 2009

Gripa Teresa

uite ca am revenit dupa un an si ceva de pauza...nu pentru ca as fi luat gripa aviara sau, mai nou, porcina, ci pentru simplu fapt ca mi-am uitat parola de la blog.
daca tot am ajuns la subiectul "gripa", as vrea sa dezvolt putin...

prima data s-a auzit de cea aviara, luata de la pasari, mai precis de la gaini. bun, nu a fost asa grav. apareau stiri la televizor, dar nu era panica. acum se vehiculeaza ca ar fi intrat si la noi in tara gripa porcina, bineinteles, un virus specific porcinelor. de data asta s-a facut un adevarat tam-tam. ce-i drept, la ora actuala exista in jur de 10 victime ale acestei epidemii, dar campania ce prezinta "masurile personale de protectie pentru reducerea riscului de contactare sau transmitere a gripei umane" mi se pare cel putin cretina.

sa analizam:

1) EVITATI CONTACTUL CU PERSOANELE BOLNAVE.
daca sunt DEJA bolnave, au parte de supraveghere medicala, deci exista slabe sanse sa isi etaleze boala prin parcuri/baruri and so on.

2) EVITATI AGLOMERATIA SI MULTIMILE.
corect. propun sa ne luam toti cate un avion personal blindat si sa mergem organizat, in coloana, la serviciu/facultate/distractie.

3) CAND TUSITI SAU STRANUTATI, ACOPERITI-VA GURA SI NASUL CU O BATISTA DE UNICA FOLOSINTA. DUPA UTILIZARE, ARUNCATI BATISTA LA GUNOI.
a) chestia cu acoperitul gurii si a nasului cu batista in timp ce stranut mi se pare oricum un element de bun simt. pentru cei care nu au auzit de asa ceva, link la "Ghidul bunelor maniere"
b) batista este un cuvant comunist. campania este din 2009, for God's sake. (batista = bucata patrata de material in care barbatii isi suflau mucii timp de 2-3 zile si abia apoi o spalau. sau nu, daca aveau noroc sa se usuce) 
c) "aruncati batista la gunoi". si ieu care vroiam sa o pastrez amintire...

4) SPALATI-VA PE MAINI CU APA SI SAPUN, CAT MAI DES.
multumim frumos de pont, pana acum ne spalam o data la 3 luni cu acid sulfuric!

in concluzie, ce pot sa spun... abia astept dezlantuirea "gripei terese" luata, bineinteles, de la cai!



 

3 comentarii:

Caroline spunea...

bei, de ce seamana dubios de mult blogul tau cu al meu? :))

Caroline spunea...

http://msd28.blogspot.com that is :P ma rog, ignora ultimele posturi :))

DumbHead spunea...

in ce sens? (scriu asta inainte sa citesc) :))
poate e un semn divin:->