marți, 16 iunie 2009

Ventilatii vs Geografie

vinerea trecuta am avut examen la instalatii de ventilare. am invatat, aveam prezenta cam 50%, am facut 3 subiecte din 5, toate bune si frumoase... mai putin cand a fost vremea notei.
profesoara s-a gandit sa ne explice la fiecare de ce ne-a dat nota x si ce am gresit. foarte frumos, n-am ce zice...
ajunge la unul din colegii mei si spune: "lucrarea ta este bunicica, doar ca la unul din subiecte ai tratat altceva; dar nu conteaza, este bine scris, cursiv, imi place. 7!" 
eu, bineinteles, mandra de ceea ce scrisesem in foaia de examen, asteptam cu nerabdare sa imi puna tot un 7 in carnetul de note; eram constienta ca mai mult nu am cum sa iau din cauza celor 2 subiecte la care nu completasem nimic, dar in acelasi timp eram constienta ca nu am cum sa iau nici mai putin.
dupa un lung sir de explicatii, ajunge si la mine: "sandra...in prima instanta am crezut ca ai invatat. la subiectul 2 ai scris foarte bine, este complet, cu desene, cu formule... la subiectul 4 ai inceput iar foarte bine. eh, ai mai gresit tu putin, dar in ansamblu este ok. si celalalt subiect este in regula, doar ca le-ai mai amestecat tu p'aici. dar tot nu pot sa iti dau, imi pare rau, 4!"

prima data am crezut ca glumeste, apoi... am sperat ca glumeste. cind am vazut ca se ingroasa gluma, mi-au venit dracii! in sinea mea... nu mi-am permis sa spun cit de nebuna e, ca n-avea sens. cred ca stie deja.

oricum, ce am avut de inteles din experienta asta, am inteles: cind ai un examen, singura posibilitate sa il treci este sa NU inveti, sau sa fii pe dinafara subiectului. data viitoare, cand voi avea restanta, o sa incerc sa ii scriu exact ce trebuie: geografie! daca e posibil sa treci scriind la o cerinta alt subiect, inseamna ca voi lua nota maxima! sau nu voi scrie nimic, inca ma mai gandesc... 

Niciun comentariu: