duminică, 23 septembrie 2012

Liturghia Șoselelor.

"Preoții vor ține cursuri de educație rutieră, în biserici, după slujba de duminică! Acesta este un proiect al Direcției Poliției Rutiere care urmărește să reducă numarul accidentelor rutiere în zonele rurale." (sursa: antena 1)

Într-adevăr, o decizie foarte inteligentă și utilă. Babele din toate satele și cătunele românești ar trebui dezvățate să mai iasă noaptea la liniuțe cu căruțele tunate. Dar asta se întâmplă mai ales din cauza copiilor, care le dau pe mână caruțe de ultimă generație, la o vârsta atât de înaintată. Apropo de liniuțe cu căruțele, în cadrul orelor de educație rutieră, va fi necesară și atenționarea acestora în ceea ce privește pariurile nocturne. Vorba 'ceea: "Orice sat are băbăciunile lui", dar asta nu înseamnă că ne putem preface că problema nu există, mai ales că aceste pariuri afectează într-un mod tendențios PIB-ul României.

Cu alte cuvinte, în week-end, înainte de a-și croi drum la birt, enoriașii vor trece prin legislație. Așa cum este normal, acest proiect de lege va implica unele costuri, pentru producerea și achiziționarea "Evangheliei Rutiere", din care se va citi/cânta în fiecare duminică, "Liturghia șoselelor".
Corul de maici va fi înlocuit de polițiștii locali, iar la sărbători, va cânta și primarul.

Dacă acest program se va desfășura cu succes, în următoarele luni se vor amplasa, în spatele altarului, simulatoare de căruțe de diverse tipuri (cu 1 sau 2 cai putere). Cel mai scump obiect va fi un simulator cu 2 cai putere și o iapă.
De asemenea, tot de succesul noii legi va depinde și obținerea carnetului de șofer de căruță, categoria A-(minus) 1. Carnetul va fi recunoscut atât pe șoselele patriei, cât și de Biserică. Recunoașterea bisericii va consta în slujba de botez a căruței (la cumpărare) și de slujba de pomenire (la casare).

Preoții de la oraș au fost împotriva intrării în acest program, spunând că ei nu se bucură de găini, curci și alte șpăgi, cum se bucură compatrioții lor țărani. Sursa lor de venit sunt șpăgile în bani, luate de la rudele celor răpuși de șoselele României, ori dacă programul ar fi implementat și aici, numărul morților în accidente de mașină ar scădea dramatic.

4 comentarii:

Sabina spunea...

:))) tare. Dar la urma urmei, nu cred ca e o idee rea. Ca si-asa multi trec strada aiurea crezand ca-i protejeaza Dumnezeu de masinile care circula regulamentar...

DumbHead spunea...

Just, dar cred că asta ar putea crea un precedent.
Mâine-poimâine auzi că vor preda educație sexuală pentru enoriașele ușoare (și aici mă refer, bineînțeles, la cele sub 200kg).
Nu cred că ăsta este rolul bisericii.

Ruxitzza spunea...

cred ca totusi se refera la ce zice Sabinutza :))) cred ca babele si copchii cu carute tunate de ultima degeneratie se cam arunca in fata masinii sa ajunga la biserica/birt/discoteca etc etc ;))

DumbHead spunea...

Păi foarte bine. Preoții din sate cum să trăiască?