vineri, 18 noiembrie 2011

Zece...

Avantaje în a locui cu părintii:

1. când veneam de la muncă/şcoală/oraş, eram aşteptată cu masa pusă, cu mâncare caldă şi cu o vorbă bună. acum mă aşteaptă motanul cu masa pusă... pe jos, cu o muşcătură de bun-venit, eventual şi cu perdelele împrăştiate prin cameră.

2. din când în când, îmi făcea bine să îi aud pe ai mei întrebându-mă ce notă am luat la examen sau ce mi-au mai predat profesorii. Luci mă întâmpină cu fundul sau cu o faţă de "'tu-'ţi facultatea aia, mi-e foame!"

3. când venea cineva în vizită, părinţii obişnuiau sa îi servească pe colegii mei cu o prajitură sau o atenţie. motanul îi aşteaptă cu un cadou în litieră.

4. motanul este un foarte bun ascultător, dar uneori simt nevoia să mi se raspundă altfel decât cu o vânătaie pe picior.

5. când eram supărată, puteam să mă duc la unul din părinţi şi să imi vărs of-ul. cotoiului dacă îi spun, face o faţă de parcă ar fi în tandreţuri cu inamicu'

6. primeam mai mulţi bani. Luci n-a muncit o zi în viaţa lui.

7. ai mei mergeau cu mine la cumpărături. cu Luci dacă aş merge, m-aş trezi la casă numai cu Whiskas.

8. părinţii îşi pot lua un motan, motanul nu-şi poate lua părinţi. pentru mine.

9. ai mei mă ajutau să ţin ordine în cameră. Luci ma ajută fix invers.

10. dincolo mă simţeam în siguranţă pentru că era tata. aici, decând l-am castrat pe motan, parcă aş avea colegă de apartament.

Avantaje în a locui cu Luci (motanul):

1. parcă e mai bine să mă trezesc dimineaţa cu un mieunat decât cu uşa trântită de perete şi cu un urlet: "Sandraaa, trezeşte-te că iar întârzii la şcoală!!!"

2. Luci dacă mă enervează, îl dau afară din cameră şi închid uşa. pe ai mei dacă îi dădeam afară din cameră, mă dădeau afară din casă.

3. dacă sunt nervoasă şi vreau să îmi descarc nervii înjurând ca la uşa cortului, Luci nu-mi neagă cei 7 ani de-acasă şi nici nu mă face nesimtită.

4. pot să chem la mine pe cine vreau, când vreau, să stea cât vrea. el tace şi înghite.

5. motanul nu mă sună niciodată să mă întrebe când vin înapoi. el e fericit şi două săptămâni fără mine dacă are mâncare şi apă.

6. Luci nu vine din 5 în 5 minute să mă întrebe când am de gând să dorm. a înteles că sunt o fire boemă care doarme ziua şi lucrează noaptea.

7. nu mă stresează cu întrebări tip: "Mănânci?" "Nu?" "Păi de ce nu mânânci?" "Dar când ai de gând să mănânci?"

8. el nu se supără că televizorul stă deschis non-stop, pe mute, chiar dacă eu am ambele calculatoare deschise şi de fapt mă joc pe telefon. bine, nu îi pasă nici când trag linie la sfârşit de lună.

9. ai mei s-ar supăra dacă i-aş lua din uşă cu: "Am picat examenu' de azi". Luci se gudură oricum.

10. dacă prefer să dau banii pe care îi am în momentul respectiv pe acuarele/pensule/ţigări/cola/etc. şi mă mai trezesc cu scrisoare de dragoste de la Enel că au de gând în viitorul apropiat să îmi închidă lumina, motanul nu comentează şi nici nu imi taie fondurile de vicii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

bun bun asa =)))