joi, 28 februarie 2008

Mama Prostilor E Mereu Gravida

in sfarsit am un job. job-ul ca job-ul, da' ce te faci cind lucrezi cu o mana de oameni timpiti?! stai si rabzi, rabzi si mai rabzi un pic... pana constati cu stupoare ca oricate sacrificii, matanii si rugaciuni ai face, echipa ta nu se mai face bine nici cu medicamente straine.
mare hipermarket mare, sta sa cada cladirea pe tine dar esti fericit ca ai geamuri fumurii si un scaun de 2 milioane la birou. de ce imi suna a subiect de manea?! anyway...
ce-i drept, si mie mi-a suris ideea de confort... primele 2 saptamini. apoi au inceput ororile:
vine la mine o colega si, de-a dreptul oripilata, imi zice: "am dat sa deschid usa de la biroul de posta si am ramas cu clanta-n mana". am zimbit si mi-am spus ca e doar o intimplare nefericita din ziua de inaugurare a cladirii.
- trecu o zi, trecura trei - ma duc intr-o pauza bine meritata sa imi savurez linistita tigara in compania altei amice... pe terasa. incep si ii povestesc cat de bine ma inteleg cu sefa mea si cum vrea ea sa ma dea afara pentru simplul fapt ca nu ii place cum scriu. imi tot repet: menopauza e de vina. asta-mi distrage atentia de la eventuale refulari.
reteta era simpla: se ia o bucata mana dreapta si se propteste in coltul drept al tastaturii. pentru a da un bun randament, o meditatie de 2-3 ani la pian constituie un atu. se ia mina stanga (singura) si se plaseaza degetele unul cite unul pe tab, respectiv ctrl + s pentru un "save" mai rapid. firma va ureaza facturare placuta!
colega mea rade, mie insa mi se pare de plans. dupa mai multe incercari esuate in care am dat sa ii explic sefei ca google - my friend - si messul m-au ajutat sa scriu repede cu cifrele din partea de sus, m-am dat batuta. am impresia ca femeia asta e prietena cu murphy... si cu legile lui cu tot. incerc sa ii urmez "boassei" instructiunile ca sa imi iasa o factura ca la carte. si reusesc... intr-un timp de 3 ori mai mare. revin la sentimente mai bune cand observ ca m-a lasat in pace; reiau vechiul meu mod de tastare. wrong thought. m-a prins. si aici intervin legile de care vorbeam mai sus. toata ziua am folosit "regula mainii drepte" iar cind am vrut sa retraiesc momentele de glorie alaturi de cifrele ce-mi erau cunoscute, m-a vazut... scandal. nervi. amenintari. tot tacamu'. promit ca nu mai fac... de maine. asa spun mereu.
colega mea nu se mai opreste din ras. ii spun: "nu rade ca nu stii de unde sare iepurele..." (cine stie ce are aia prin geanta!?). terminam tigara si incercam sa iesim de pe terasa. clar. vive la France! vive notre carduri de acces! colega mea se opreste din ras, acum e randul meu. mai mult timp petrecut inchisa pe terasa -> mai multe tigari fumate -> mai putine facturi -> mai multe injuraturi de la "cei-de-sus". ma opresc si eu. not funny. cand mii de ginduri imi navigau prin materia cenusie, ce sa vezi?! om la orizont. mai important e ca... om cu card la orizont. incearca si el sa ne elibereze din mrejele sistemului de blocare-deblocare al usilor, dar fara rezultat. suntem condamnate la suferinta. eu deja sufeream cu nervii. nenea se da batut. pleaca. imi vine si mie sa plec, da' pe scurtatura. ma gandesc ca nu e mult de la 1 la parter.
se pare ca regina surprizelor tine cu noi... apare femeia de serviciu. oh, are si ea card. cite peripetii in doar 20 de minute. si... ce sa vezi?! la ea merge cardul. daca nu eram eu personaj principal la faza asta, as fi putut jura ca e o secventa dintr-un film prost cu... prosti.
iesim intr-un final din captivitate si ne intoarcem la iubirile noastre eterne: facturile.
alta zi, alta timpenie. stau la povesti cu V. imi spune cum, cu 3 ore in urma, a stat toata firma in frig pentru ca era cladirea armata iar sistemul nu mai raspundea la comenzi. sa ma mir? mai bine nu. nu am de ce. nu e prima si nici ultima oara. imi vad de treaba, cind o voce masculina de undeva din tavan ne roaga insistent sa parasim cladirea in cel mai scurt timp posibil. ies pe hol si ma simt ca in "jumanji". din toate birourile, baile si colturile ies femei tipand. alta, mai-mai sa cada, striga: "iesiti afara, iesiti afara!" daca as fi fost in mall, as fi zis ca s-a dat drumu la reduceri. dar nu, nici pe departe; iar tara noastra este mult prea insignifianta ca sa zici ca e mana lui Bin Laden. tre' sa fie tot o eroare de sistem. ies si eu cu gloata afara si imi dau seama ca am avut dreptate. o noua zi ratata!
a doua oara cind a pornit alarma, dupa doar 3 zile, nu s-a sinchisit nimeni sa mai plece din birou. ar fi fost ceva ca tocma' atunci sa fie pe bune.
termin programul, merg la receptie sa vorbesc cu B. B. zambeste. intreb ce i se pare atat de amuzant iar ea imi face un semn discret sa ma uit la tavan. oh, da... una din placile tavanului fals sta sa pice. incep sa ma simt mandra ca nu sunt la facultatea de constructii civile si ca nu sunt nevoita sa imi stiu tot neamu' trecut in revista de careva.
si astazi, cum era normal, trebuia sa se mai intimple ceva. I. merge la baie ca tot omu'. I. se intoarce prea repede. mai are putin si isi smulge parul din cap iar vezica sta sa ii explodeze. de ce oare? acum da, mama s-ar supara daca ar afla de ce I. mai are putin si face pe ea, numa' ca nu in pat. I. ne povesteste...: "si m-am dus eu la wc (scuzati termenul, e doar popular, nimic vulgar), iar cand am deschis usa, sa cad pe jos. un absorbant (de retinut: folosit!!!) zacea lipit pe perete, chiar deasupra "budei". nimic anormal daca privesti din punctul "redbull-ului" de vedere. energizantul da aripi oricui, iar cum tamponul in cauza avea deja, a mai capatat putina putere... si sustinere. departamentul scrabit s-a gandit sa dea mail... daca ajunge la vreun barbat, promit ca o sa ma duc la rascoala femeilor date afara... de la prima directoare pana la ultima femeie de serviciu.

va urma... (cu siguranta)

Niciun comentariu: